zzz...

Vår käraste Alice har inte varit den lättaste att ha och göra med på nätterna den senaste tiden. I natt höll hon mig vaken i princip hela natten = trött mamma. Har gått lite som i dimma hela dagen, och hade kvällstur på praktiken vilket iofs gick bra men kände mig lite halvt borta emellanåt. Håller tummarna för att hon sover inatt men vågar inte hoppas på för mycket... (hehe, nästan precis efter att jag hade skrivit de där raderna började hon gnälla, bådar gott.)
Helgen var annars bra. En mysig sådan! Hade mamma och pappa på middag i fredags, i lördags gick vi en sväng på stan och fixade lite presenter bland annat, sedan åkte Erik iväg en sväng och såg fotboll medan jag pysslade hemma. Blev tv-kväll i soffan efter gott käk. Igår på förmiddagen åkte vi hem till Alice dagiskompis Wira så de fick leka lite och vi mammor prata ;) Fikade gott med äppelpaj, mums! Sedan blev det som vanligt på söndagar ett par timmar i stallet. Klämde in tre pulkaåk med Alice under dagen också men det var snålt om snö i backen så det gick sådär ;) Aja, dags att lägga sig i sängen och be till Gud om några timmar sömn i alla fall...

Klarade tentan!

Jag är så sjukt glad, jag klarade tentan - klinisk medicin vid somatisk ohälsa. Så oerhört glad och lättad, detta trodde jag faktiskt inte men gud vad nöjd jag är :)

Fin klänning

Åh vad jag tycker om den här klänningen! Hur fin är den inte? Skulle vara kul att ha den nästa helg då det vankas examensfester. Synd att man inte har ett visakort fyllt med pengar bara! Får nog hålla mig lite...
Ledig idag, skönt. Hade egentligen en massa inplanerat men fått avboka det mesta då Alice varit krasslig igen. Pigg idag iofs men vill inte ta några risker. Men sen när Erik kommer hem åker jag iväg till LRK iaf!
Gud vad gott det hade varit med cocoskaka, blev jätte sugen på cocos! Kanske ska baka något... Jaja, lite plock blir det här iaf sen kanske jag borde börja spåna på min hemtenta lite medan Alice sover... Tror inte jag kommer göra det dock men tanken var ju god.

Trött människa

Här sitter en ganska trött människa framför datorn i bästefåtöljen. Dåligt med sömn inatt då lilla skruttan vaknat titt som tätt. Sådär kul när man själv ligger skönt i sängen och vet att klockan ringer strax efter 06.00 och man har en lång praktikdag framför sig. Men, det är livet som småbarnsförälder ;)
Praktiken gick bra, fick rengöra och linda ett bensår idag alldeles själv (dock med lite tips och stöttning från min fina handledare). Det kanske låter enkelt, men det är det verkligen inte, att linda bensår är jätte svårt för det är otroligt viktigt att det blir rätt och riktigt annars kan det sluta med att man stryper blodcirkulationen istället för att främja den, och då stjälper man ju iställt för hjälper.
Dock har jag besvärats av en trötthetshuvudvärk idag, som bara blev värre och värre för att sedan eskalera ordentligt i bilen på vägen hem. Har dessutom en irriterande rethosta som stör mig titt som tätt. Men nu ska jag inte klaga, funderar däremot på att ta en bit choklad bara för att jag är så sjukt sötsugen och faktiskt värd det.
Lillan sover finally, hoppas hoppas hoppas att hon sover gott hela långa natten :)
Trevlig kväll på er. Kramis

Billingen

Igår hade vi en jätte mysig dag på Billingen med Eriks systrar och familjer. Vi grillade korv och fikade ute i det kalla men ändå härliga vädret. Blev även lite skridskoåkning, premiär för Alice men nog 1 år för tidigt. Fascinerad var hon dock! :) Åkte förbi E:s föräldrar i Tidavad innan vi åkte hem, dock fick vi ta omvägen tillbaka till Billingehov innan vi for till Lidköping för vi hade lyckats glömma vår väska där - så himla typiskt oss!
Blev sedan myskväll i soffan framför Desperate Housewifes. Jag och Erik har ju, som jag kanske nämnt, börjat gå igenom alla säsongerna igen, så nu kör vi igenom säsong 1.
Idag har det mestadels städats här hemma, nu ska jag snart slänga på mig ridkläder och åka upp till stallet. Kram

Hosta återigen!

Ledsen för dålig bloggning, VFU:n går bra och jag ska skriva lite om den när jag får tillfälle.
Men jag är så förlamande trött. Dels tar ju praktiken sitt då det är så mycket som är nytt och du vill ju bara lära dig så mycket som det bara går! Sedan så har vi haft ett ledset barn här hemma ett par nätter som återigen besväras av den där förbannade hostan som kommit och gått konstant i flera månader nu! Hon är bara bra ett par dagar innan den kommer tillbaka och nu låter det värre än någonsin, riktigt hemsk och skällande. Så nu blir det att gå till botten med det här! Ringde BVC för ett par veckor sedan men fick då bara de klassiska råden som "varm saft och höj huvudändan när hon ska sova". That's NOT enough! Imorgon blir det till att ringa Vårdcentralen och försöka få en tid på fredag då jag är ledig.
God natt (får se hur mycket vi får sova...)

VFU imorgon...

God afton!
Är rätt så seg måste jag meddela, blev inte mycket sömn inatt då Alice sov oroligt och vaknade ungefär var 5:e minut. Livet som småbarnsförälder ;) Bara gilla läget. Idag var det sista skoldagen på länge då vi ger oss ut på VFU:n imorgon. 7 veckor ska vi vara ute! Puh, det känns länge. Men förhoppningsvis kommer det vara en intressant och lärorik tid och har man bara kommit in det så lär väl dagarna gå ganska fort. Förstår bara inte hur man ska få tiden att räcka till - vi ska ju göra 35 timmar/vecka och om man räknar in restiden till praktiken och hem så blir det ju en heltidstjänst. Och utöver praktiken har ju fått massa andra uppgifter som vi ska pyssla med, såsom en fin liten hemtenta och en hel del annat. Återigen så är det väl bara att gilla läget.
Nu ska jag hoppa in i duschen och tvätta håret och få bort sminket och sen krypa ner i mysbyxor och t-shirt (efter att ha gjort i ordning matlåda och packat grejer inför morgondagen och hittat min handväska...)
Sen blir det lite Desperate Housewifes med sambon! (Han älskar också det, haha)
Jag och Alice var förresten på sötaste kalaset igår. Lilla L fyllde 1 år! <3

Liten uppdatering om livet sen sist

Bild från ridturen tidigare idag
Hej på er! Nu ligger jag skönt nerbäddad i sängen. Tänkte bara skriva några rader innan jag sluter mina blå, så att säga. Uppdatera om läget lite.
Eftersom vi hade den sista avslutande grejen för termin 3 i torsdags, så är jag alltså nu en T4! Jag går alltså redan i termin 4. Känns lite sjukt, har bara 1,5 år kvar på sjuksköterskeprogrammet... När man tänker på det så känns det läskigt, man känner sig fortfarande så okunnig och tanken på att det är så kort tid kvar tills man är färdig skrämmer lite. Men man hinner nog lära sig en hel del till innan dess :)
Ridlektion på LRK i torsdags med, gick sådär! Tyckte hästen jag red då var lite svår i galoppen. Men det var ändå skoj, såklart.
I går var det fredag och jag fikade med Erika, Sofie och Cathrine på Limtorget. Alice var också med förstås. Jätte trevligt! Jag älskar verkligen Limtorget, stans mysigaste fik enligt mig, älskar deras porslin! Gammaldags och liksom romantiskt. Sen lite slappartid varvat med städ hemma, kvällen avslutades med bio för mig och Erik i Skövde, mamma barnvakt under tiden. New Years Eve, tror den hette så. Jätte härlig film!
Idag startades dagen med mysmorgon där vi bara tog det lugnt, fortsatte sedan med en promenad här i Sjölunda.
Sen åkte vi till mina föräldrar så vilade Alice lite hos dem medan Erik tränade och jag tog en ridtur. Det var friskt och härligt ute, och Conny fick verkligen röra på sig.
Kvällen spenderade vi i Götene i gott sällskap, hemmagjorda hamburgare hos Kajsa och Oscar, Malin och Mattias var också med. Och självklart alla barnen! Så skoj att vi har barn i så nära ålder. Härligt att ha så fina vänner. Alice var överförtjust över att få träffa Harry igen, Kajsas och deras fina golden retriver hund. Lite större än våran lilla Tessa :)

Stellas lekland

Ville bara lämna några rader innan jag försöka mig på att sova.
Dagen idag har gått i ett! Först en tur till stallet på morgonen, sedan en sväng till Majgårdens äldreboende (sommarjobbade där i somras) för att hälsa på lite, det var riktigt trevligt! Sedan blev det Stellas lekland för hela slanten för mig & Alice samt Kajsa, Malin och deras barn :) Det var jätte skoj, vi var där i nästan 4 timmar och vi mammor var nog lika trötta som barnen efteråt, haha. Det måste göras om! Ska se om jag har någon/några bilder därifrån som jag isf kan lägga upp imrgn, för nu måste jag strax släcka ner och ladda inför morgondagens skoldag, då det är dags för uppföljning på vårt sista så kallade "case", SEDAN är äntligen den här kursen finitó, och gud vad skönt det känns (trots ev. risk för en kommande omtenta, men det tänker vi inte på nu!)

Klarade examinationen!

Jag är så glad! Jag klarade examinationen i klinisk medicin! Jag var så nervös innan så jag trodde jag skulle spy, sedan när vi skulle lotta om vilket moment vi skulle utföra, så fick jag såklart infusion, den jag allra minst ville ha! Då tänkte jag direkt att det skulle vara kört, och jag berättade för min lärare hur sjukt nervös jag var. Men hon var så himla bra och fick mig att lugna ner mig.
Så jag tog några djupa andetag och plockade fram allt material jag skulle ha i lugn och ro så att jag verkligen fick med mig allting (aktuell läkemedel, infusionspåse, NaCl-lösning, uppdragssprutor och kanyl, etikett, handskar osv) och dubbellkollade ordinationen en massa gånger, var noga med att sprita arbetsyta och händer och ja, nu ska jag inte tråka ut er med att beskriva precis allting men I MADE IT! Blev så otroligt glad när hon sa att jag var godkänd, har svävat på moln sen dess :)
Sen åkte vi hursomhelst hem när vi var klara i skolan, och när jag hade hämtat upp Alice på dagis så åkte vi hem till Alice dagiskompis Ingrid och hennes mamma som bor här alldeles i närheten så de fick leka lite, mycket trevligt! :) Nu ska vi äta, pasta och en jättegod tomatsås, har egentligen mer att skriva mer får ta det imorgon! Kram