Sälen

Lam uppdatering det senaste, jag vet! Men kommer snart vara tillbaka igen. I morgon åker vi till Sälen/Lindvallen och firar jul, hela familjen. Ska bli roligt med lite skidåkning igen! Kanske hörs där, eller också när vi kommer hem. God jul!

Om mig

Vilken iskall dag, hur många minusgrader är det egentligen?! Dagen startade hursomhelst i stallet där jag och Kajsa fixade iordning hästarna och tog en ridtur i skogen, härligt sätt att vakna till liv på! Sedan lite "stallarbete", sen hem och göra lunch med indiskt tema och efter det tog jag och Alice en snabbpromenix med bästa Lena och Adrian. Nu sitter jag här med en filt över mig.
Vet att många bloggare har skrivit en sådan där "30-dagars lista" med olika teman för varje dag, jag tänkte göra mig egna variant på den och skippa vissa teman som jag finner lite tråkiga och istället lägga till några jag själv kommer på.
Idag kör vi iaf på temat att presentera sig själv!
Så, här är jag.
Hanna, 22 år gammal och bor i bostadsrätt (typ som ett litet parhus) med sambo och vår lilla dotter på snart 1/2 år i fina Lidköping.
Jag är för tillfället mammaledig, annars pluggar jag till sjuksköterska på högskolan väst i Trollhättan.
Ett yrkesval som definitivt inte varit självklart, har haft lite svårt att verkligen veta vad jag vill jobba med, men detta valet gjorde jag till slut och det känns bra.
Efter studenten åkte jag till USA, Chicago och jobbade som au pair ett par månader, skulle egentligen varit borta i 1 års tid men åkte hem tidigare pga lite strultmed familjen jag jobbade hos + hemlängtan. Men det var ett härligt äventyr samtidigt som jag inte ångrar det minsta, känns verkligen häftigt att ha varit och liksom levt i USA och Chicago är en helt underbar stad!
Så detta var en riktig upplevelse jag verkligen är glad att jag ändå gjorde.

Något annat som jag är glad att jag har gjort är att jag jobbat som skidlärare (jan-april 2009 med visst uppehåll då jag var hemma en liten vända för att fixa en mattekurs jag läste på distans på komvux)
Det var verkligen superkul och jag har så himla fina minnen från den tiden och blev dessutom mycket säkrare i min skidåkning, lärde mig mycket.
Annars har jag jobbat lite extra på olika jobb samt läst upp lite på komvux innan jag som sagt beslutade mig för att läsa till ssk på högskolan väst.
Jag har några få riktigt nära vänner, som jag är så himla glad att jag har. Som jag skrivit tidigare, man inser vilka som är ens riktiga vänner när man får barn.

Mitt livs största kärlek som jag idag är sambo med träffade jag försommaren 2009, vi blev ett par 29e juni 2009, så vi har alltså varit tillsammans 1 1/2 år snart.
Ni förstår nog att vi inte hade varit tillsammans så länge alltså innan vi fick reda på att vi väntade barn, överraskande men oerhört välkommet och 17e juni föddes vår lilla flicka Alice.
Om Alice kan jag skriva om i evigheter, hon är det största jag varit med om, lyckan personifierad, hon är allt jag någonsin drömt om, det finaste jag vet.

Några rader...

Nu börjar jag bli trött så sängen väntar härnäst. Ska upp tidigt och rida imorgon!
Pappa Erik är på Harry's med jobbet men dyker väl upp här inom någon timma.
Jag är lite sugen på att dricka några glas vin på lördag och det verkar som att det blir så. I like!
Nej, är inte "in the mood" att skriva så mycket, mitt förra inlägg var ju så långt så det får kompensera
detta lite kortare, tråkigare inlägg. Sov gott!
v älskar Min fina Alice

Långt inlägg!

Redan måndag kväll igen. Jag förstår inte var tiden tar vägen? Jag lyssnar på låtar från programmet "Så mycket bättre" och konstaterar återigen som miljontals gånger förr att musik verkligen är magiskt i dess rätta bemärkelse. Och för att säga något om programmet så är det verkligen hög klass och underhållning - jag gillar't!
Helgen svischade förbi, fredagen bjussade på läkarbesök, en ridtur på banan med en Jeanette som kändes pigg och glad, sedan hem för att göra sig iordning för lite käk på Harry's afterwork med hela familjen vid 17.30 tiden - mamma, pappa, bror, Erik och givetvis Alice. Tänkte först för mig själv - kan man verkligen ha med en bebis på afterwork? Men det var inga som helst bekymmer, hon låg supernöjd i sin vagn och lyssnade på folks småprat vid borden innan hon slumrade till en stund - det är ju ingen hög musik på vid den tiden utan mer mysstämning. Tror jag förväxlade afterwork med afterski haha, såg framför mig dunkande musik, blinkande lampor och massa skräniga fulla människor överallt och tänkte att aldrig att jag tar med mitt barn till ett sådant ställe men så var det ju verkligen inte, knäppa jag!
Lördagen bjöd på pulkajakt som ni såg i mitt senaste inlägg. Vi provade att bädda ner Alice i den nyinköpta pulkan och nedan ser ni resultatet. Ser riktigt mysigt ut och hon tyckte nog det var spännande att bli dragen i den, min lilla tjej.
På kvällen gjordes det pepparkakshus hemma hos Kajsa, Oscar och Vilgot. Det var jag, Erik, Alice och Camilla som var ditbjudna för lite julmys. Om pepparkakshusen blev snygga? Har bara bild på det ena men varsågoda att beskåda, haha. Bjuder på en bild på oss tjejer mitt i stöket också, samt en på Alice och Vilgot, vet inte riktigt vad det är för blick Alice ger Vilgot? :)
Igår jobbade Erik, jag och Alice pysslade hemma på förmiddagen sen på eftermiddagen åkte vi hem till sötaste Linda med fin-magen för en kopp te. Det gillades skarpt!
Idag? Städ har varvats med slappande och mys som varvats med att fixa ärenden som varvats med att hälsa på mammi och handla med mammi. En redig bra mix alltså. Alice julklappar känns nästan klara. Hon ska ju få den där leksakskrokodilen från Fisher Price som vi köpte på Ullared, en rejäl leksak som jag tror hon kan ha roligt med en lång tid framöver (stod från 6 mån - 36 mån på den) Sedan köpte jag även Barnkammarboken idag, den är så mysig och känns som en bra julklapp åt henne. Kan sjunga bra sånger ur den för henne, och när hon är äldre kan hon själv vara med och sjunga. Tänkte leta efter någon mjuk julklapp åt henne också, som en snuttefilt eller kanske mysiga strumpbyxor eller tights, men sen är jag nöjd. Av sin mormor och morfar får hon ju badkappan och filten jag beställde från Frans and Friends som jag skrev om i ett tidigare inlägg, vi fick hem dem för ett tag sedan och vilken underbar mjuk kvalité det var (kände lite på dem innan vi slog in dem), hade visserligen höga förväntningar men dem uppfylldes med råge kan jag säga! Sen får hon även en skallra och en nalle av dem. Hjälp vad långt detta inlägget blev, och fick med en del bilder också. Nu ska jag hoppa in i duschen, sen dröjer det inte länge innan jag lägger mig i sängen. Gumman somnade så sött för en trekvart sen ca.

Pulka

Nu ska jag ge mig ut på pulkajakt! Så vi kan åka hela dagen lång. Sen blir det julmys i fint sällskap - det ska tillverkas pepparkakshus bland annat. Hörs senare!

You look so fine

Gud vad sängen lockar! Får dock se hur jag får sova inatt då Alice är förkyld igen och sover lite oroligt på grund av sin hosta och snuva. Tycker synd om henne, verkar som den ena förkyldningen avlöser den andra.
Idag var vi och lunchade lite med Martina, Camilla och Clara och deras barn hemma hos Martina. Jätte trevligt!
Sen plockade jag lite här hemma när vi kommit hem och sen när Erik hade slutat jobbet for jag iväg för lite ridning.
Invigde min nya ridhjälm, ridhandskar och säkerhetsväst idag!
Vi var ju och shoppade på Ullared igår. Det var faktiskt inte överjävligt med folk, hade väntat mig kaos men riktigt så illa var det inte. Och Erik överlevde, han klagade ingenting! Helt otroligt.
Vi fick med oss en hel del bra grejer hem. Bland annat en "leksakskrokodil" från Fisher Price (det heter väl så?) som Alice ska få i julklapp, andra leksaker till Alice, lite kläder till Alice, olika babyprodukter (nappar, babyvård, matsked, nappflaska osv) Sen lite bra att ha grejer typ diskborstar, tandborstar, deo, hårspray, sminkborttagning, hushållspapper och massa annat - ni fattar grejen... sånt som alltid är bra att inhandla.
Skidjacka åt Erik, ridgrejerna åt mig... Shopping är kul!
Nu är jag trött, puss och kram.