Intensiv helg

Vilken intensiv helg!
Fredagen startade med en tur till Trollhättan för att träffa min basgrupp för första gången. Vi satt ett par timmar och jobbade inför vårt kommande seminarium. Åkte sedan hemåt igen och gjorde ärenden i stan, bland annat handlade jag mat och bokade en synundersökning hos min optiker, känns som jag fått sämre syn. Så nästa vecka ska synen kollas upp, ska även kolla upp min astma som blivit sämre. Hursomhelst, därefter åkte jag upp till stallet och fixade och donade lite.
Sen var det hem för att laga mat inför kvällen, Christoffer och Maries skulle gästa oss, lagade bakpotatis och fläskfilé med vitlökssmör och sallad, samt vaniljglass med hjortonsås till efterätt. Mammas förslag alltihop! Tack mamma.
Trevligt kväll med vin, prat och lite spel.
Lördagen, åkte till Jönköping ganska tidigt för en shoppingdag - jag, Erik, Alice och mamma och pappa.. Jag köpte två skjortor, två tröjor, två byxor och en blus. Alice fick också en massa fina kläder!
Åkte till stallet efteråt. Sedan var det bara att åka hem och göra sig iordning inför Camillas födelsedagsmiddag.
Mycket trevligt! Blev även Stadt efteråt för min och Kajsas del, två mammor behöver komma ut ibland...hehe :). Lisa var också med oss! Superkul inne på Stadt faktiskt, bra musik och så himla härligt att få dansa loss! :) Erik min älskade var snäll och hämtade mig efteråt.

Idag var jag uppe hyfsat tidigt, Molly skulle till veterinären så jag och pappa åkte dit. Älskade fina hund! Det gick bra men hon behövde sövas, han skulle fixa lite med hennes klor, hon hade en konstig klo som växt inåt mot huden, stackarn.
Åkte hem efter det, grejade med lite skolarbete, Erik tog en springtur och även jag kände att jag och Alice behövde lite luft så vi tog en långpromenad. Alice älskling satt upp så fint i sin vagn och tittade nyfiket omkring sig. Jag gick och hämtade upp hundarna och tog även med dem en sväng.
Sen på eftermiddagen åkte jag med mamma och handlade mat och lite grejer åt Alice på babyproffsen.
Kvällen har spenderats i soffan framför tv med tacos till middag, gott!
Nu ska jag slänga mig i sängen, älskar min familj v

Dags för skola igen

våras! i think

Jahapp. Då var det bestämt, börjar skolan igen nästa vecka. Känns... konstigt! Men med mycket hemmapluggande, lite barnvaktshjälp från mamma och att Erik tar ut pappadagar när det krisar så ska det gå. Faktiskt en fördel med Eriks arbetstider i detta skedet, då han faktiskt som nu i denna veckan som kommer då jag ska vara borta tis, ons, tors är ledig två utav dessa dagar, så mamma behövde bara hjälpa oss med en utav dem. Tack mamma!
Kommer kännas sjukt jobbigt att vara borta ifrån Alice, men förhoppningsvis behöver jag inte vara i skolan så jätte jätte mycket. Varför jag gör detta, är dels för att min mammadagar bara runnit iväg - eftersom jag tagit ut 7 dagar i veckan (ett måste då dagsersättningen är så fruktansvärt låg, så för att få ut några pengar över huvud taget krävs det att jag tar ut fullt...) Detta innebär att min föräldrapenning skulle vara helt slut redan i MAJ. Och hur smart känns det? Dessa dagar går ju faktiskt att använda ända fram tills Alice är runt 7 år, så det känns, trots den låga dagsersättningen, trist om jag inte hade några dagar kvar alls att plocka ut. Tänkte ta utav dem över sommaren istället, sen är de ju bra att ha vid inskolningen till dagis exempelvis.

Samtidigt ska det givetvis bli lite kul att börja plugga igen, men det är ändå med lite magont i magen som jag gör detta då jag vet att jag kommer sakna Alice så mycket även om det inte är jätte ofta jag kommer vara iväg. Nåja, nu kör vi helt enkelt! Startar nästa vecka med 3 dagars VFU. Spännande!
Nu är det dags för lite frukost, sen ska jag och Alice ta en härlig långpromenad idag. En tur till stallet blir det också.

One night to be confused

Hjärtat!

Ok, har varit dåligt bloggande från min sida, har inte kommit igång igen! Men jag gör ytterligare ett försök.
Idag är en speciell dag, en nära vän verkar vara på gång med att få ut sin bebis (kanske tom är ute nu?) Spännande!
Känns som det är mycket på gång just nu, saker som hänger i luften och som man bara vill få klart. Ni kanske vill hålla några tummar och tår för säkerhets skull?
Jag känner för att lyssna på riktigt bra musik, gamla favoriter som man bara kan drömma sig bort till. Vore inte fel med några Winnerbäck-låtar... länge sen!


Jag och Kajsa simmade med våra små bebisar idag, det är så mysigt! Alice förälskade sig en plastgroda där borta, ville verkligen inte släppa den. Får nog köpa nått liknande att leka med i badet även hemma. Sen har jag hängt i stallet lite idag också. Blev en ridtur i skogen, var faktiskt skapligt underlag idag, hann rida ut innan det frös på igen. Fanns en sträcka i skogen som man kunde galoppera bra på utan att riskera att halka. Conny gillade verkligen detta och ville helst springa fortare än vad jag ville, haha. Fick hålla in honom lite. Han var pigg!


Detta får duga så länge! Puss på er

Söndag kväll

Tänkte på en sak när jag var och handlade innan, att det är synd att det är så dyrt att handla ekologiskt. Jag älskar egentligen att handla just ekologiskt men det är inte alltid man kan välja det när det skiljer så mycket i pris mot "vanliga" varor.
Blev avbruten av en liten tjej som vaknade till och fick svårt att somna om. Och nu är det dags igen tror jag...
Får nog hoppa att blogga.
Puss!

Tacksamhet

Nu vet jag varför jag kommer ifrån mitt bloggande. Det beror på att det är så tråkigt att blogga utan bilder, och jag är ofta för lat för att orka ladda upp bilderna! Men här är iaf två, den på mig är från i måndags tror jag innan en promenad och den på Alice är ifrån igår, hon provade sin sitt-del i vagnen för första gången :)
Vet ni vad? Gud vad man ska vara tacksam för det man har egentligen!! Det är verkligen viktigt att uppskatta varandra och det där lilla i vardagen som man kanske inte alltid reflekterar över - som ett leende från någon, en kopp gott te när man sitter uppkrupen i soffan, ett fint sms från en vän... Ni fattar! Det är sådana där saker som faktiskt gör livet :)
Jag är extra glad ikväll, för Erik skrev ett så himla gulligt sms till mig förut och vi hade lite kvalitetstid innan han åkte på jobb. Och jag är så tacksam för vår underbara dotter. Jag tog och badade henne innan, hon älskar ju verkligen att plaska i sin badbalja fylld med lagom varmt och skönt vatten med lite badskum i, sedan satte jag på henne sin mysiga pyjamas och matade henne med en tallrik gröt och hon åt alltihopa med ett leende :) Sedan lade jag ner henne i sängen och hon somnade nästan med en gång och var bara så mysig (som hon iofs nästan alltid är!). Sånna här stunder är verkligen underbara. Jag blir så varmt i hjärtat, detta är verkligen meningen med livet.
Nu ska jag kika på en film tills jag blir trött, sedan väntar sängen...skriver mer om helgen osv imorgon!

Nytt år

Godkväll! Äntligen har jag fått tillbaka lite skrivarlust igen. Andra dagen på det nya året, år 2011. Känns nästan obegripligt vad fort allting har gått - jag menar, 2010, vart tog du vägen?

För ungefär ett år sedan (om 12 dagar för att vara exakt) gjorde vi vårt första ultraljud. Tänk att det var vår lilla Alice som låg där inne, som tittade ut och mötte livet i juni. Vad kan toppa det? 2010 kommer därför alltid förbli magiskt då det största i livet inträffade, vår dotters födelse v. Men 2010 bjöd även på (började faktiskt med!) inflyttning i vårt lilla parhus i Ulriksdal, förra året vid denna tiden var det renovering som stod på schemat med tapetsering och målning och nya golv.
Jag började också sjuksköterskeprogrammet på Högskolan Väst och lärde känna många fina människor.
I höst är det dags att återvända dit igen och påbörja en andra termin, känns lite spännande faktiskt men också skönt att ha några månader kvar här hemma innan det är dags.
Jag och Erik förlovade oss, kort efter att vår dotter hade fötts. Ja, måste säga att det varit ett händelserikt och bra år, 2010! Hoppas även 2011 blir det! Gott nytt år på er!!!

För att sammanfatta Sälen-veckan - underbart, det var härligt att umgås med sina nära och kära och äntligen åka skidor igen! Däremot var veckan även kantad med en rejäl förkylning och alldeles för lite sömn, så vissa dagar hade man inte riktigt så mycket energi som man skulle velat. De hade ett jätte stort äventyrsbad som vi besökte en sväng en eftermiddag efter att ha åkt skidor på förmiddagen. Vi badade med Alice i bebispoolen som hon fullkomligt älskade, sedan turades jag och Erik om att ta varsitt åk i den jättelika rutschbanan (man måste ju ha barnasinnet kvar haha...)
Hursomhelst, underbart härligt att åka skidor igen, lite satt i sen Branäs, trots allt!
Nyårsafton firades i gott sällskap med Marie och Christoffer som bjöd på supergod mat som vanligt, vi spelade spel och sjöng singstar, sedan en traditionell tur till torget vid tolvslaget och därefter efterfest med bland annat min bror, hans vänner och flickvän.
Jag och Erik cyklade sedan hem mitt i natten, men det gick bra! (Alice sov över hos sin mormor och morfar)
Nu väntar snart sängen, men vi hörs snart igen, ska komma upp lite bilder här snart med! Puss