Tisdag

Hej och välkommen mensvärk.
Jag är ganska trött och har ont i axlarna, fick nog det efter att ha burit Alice i hennes bilbarnstol genom halva stan - tungt! Stressade nämligen iväg till ett bankmöte imorses. Efter det åkte jag och lillan till Anna och umgicks lite med henne. Vi fikade lite och åkte till Rydéns, där jag blev kär i en jacka.
Kul att ett pucko har repat Eriks bil förresten. Så jävla tråkigt! Jag har även hunnit rensa garderoben, lagat lasange (visst har jag blivit en liten hemmafru Ulrika? :) och sprungit som vanligt med mamma. Nu går det en bra film här på tv så nu stänger jag ner datorn.

Några rader framför Idol

ungefär 1 år sedan, jag och Molly


Nu sitter vi här hemma i soffan och kikar på Idol. Idag har vi varit på babysim Alice och jag, med Lena och Adrian förstås. Så bra och kul att vi kan samåka! Alice verkar gilla babysimmet, hon ser ut att trivas riktigt bra i vattnet och det är så mysigt även för mig att få bada tillsammans med min älskade lilla tjej.
Har hunnit med en liten tur i spåret med mamma också, men idag kändes det ganska segt att springa, fick rätt ont i ryggen efter ett tag. Åkte och handlade mat ganska snart efter springturen, blev lite storhandling. Jag gillar att storhandla! Visst, det tar sitt tag men det är mer ekonomiskt och sen är det så härligt när kylen är helt fylld sedan. Jag och Erik ska försöka hålla oss till handling 2 gånger/veckan, borde gå om man handlar rejält varje gång.
Har bestämt mat för veckan också. Lasange imorgon (nyttigare variant med fullkornsplattor och mager ost), lax på onsdag och spenat på torsdag!

Söndag kväll

Gårdagens dop var lyckat! Alice fick massor utav fina presenter och det var roligt att samla familj och alla vänner. Men trötta efteråt var vi, kan jag säga. Och idag for vi iväg på ännu ett kalas, för Eriks systerdotter som fyller 3. Det var trevligt! Men nu känner man verkligen att helgen har gått i ett så nu kopplar vi av i soffan framför Solsidan, köpte hela säsongen idag. Så jäkla bra! Köpte hem kinamat också, och har ätit lite chips... Det är ju faktiskt helg... Imorgon väntar spåret igen! Hoppas ni har en skön söndagskväll allesammans.

Dopdag!

Idag ska våran älskade lilla Alice Märta Cecilia döpas. Det är en stor dag och ska firas ordentligt. Klockan 14.00 ska vi vara i kyrkan, så egentligen är det gott om tid tills dess... Men det ska ätas frukost, duschas, städas det sista, sen ska man se till att ha en mätt bebis som helst inte kräkts ner sin dopklänning, sen ska man få ordning på sig själv också. Och vi måste åka hemifrån senast 13.30. Så nu sätter vi fart.

Torsdag

Inatt sov jag inte alls bra. Alice var lite orolig och sen hade jag svårt att somna om. Men har hunnit med endel idag ändå. Svampplockning i skogen med Kajsa och våra kära bebisar, lunch med gamla goa klasskamrater på Limtorget som jag saknat massor och ridlektion. Fick rida ut idag, så underbart! Nu sitter jag här i soffan, precis ätit två goda kantarellmackor med cremé fraiche, känner mig helt matt av diverse anledningar... Men får snart ta mig i kragen, måste plocka iordning lite här hemma så att det är fint i helgen när dopet är, även om tillställningen efter kyrkan är hos mina föräldrar lär man säkert få ett besök eller två.
Igår när prästen var här, passade jag på att ställa lite olika frågor angående hans syn på diverse saker. Om han någonsin tvivlar på Gud, om Gud verkligen kan finnas när endel människor drabbas av så mycket ont och om alla människor verkligen är lika mycket värda även om de gjort fruktansvärda handlingar. Det var intressant att diskutera, men jag står nog fast vid att jag har lite svårt att tro att det verkligen finns en Gud när endel människor får stå ut med så mycket lidande, och i mina ögon är en människa som t ex mördat eller våldtagit en annan människa inte lika mycket värd längre, utan snarare avskyvärd!
Men någon sorts högre makt kanske det finns? I vissa fall kan det ju kännas trösterikt att ha någon att "tillbe" till...

Onsdag

Alice, jag älskar dig!
Nu ska vi snart ta tag i dagen här och bege oss mot Mariestad för att hämta dopklänningen. Jag har även krävt att vi ska ut och fika på något trevligt ställe. I eftermiddag kommer prästen för att prata detaljer kring dopet. Jag känner att jag verkligen välkomnar hösten med öppna armar. Kom ihåg att ta vara på varje dag.

Godmorgon

Haha, den här bilden är lite rolig. Vet inte riktigt vilken månad jag är i här, men det är ju mot slutet, hade kanske en månad kvar kanske? Stor var jag i alla fall! God morgon på er. Dricker smoothie, ska snart ut och jogga en sväng. Sedan blir det babycafé. Ha en bra dag!

Politik

Jag kan ha förståelse för varför vissa människor röstar si eller så, även om jag inte tycker som dem. Alla är vi olika, kommer från olika hem och har olika värderingar och framtidsvisioner. Om vi ska prata hjärtefrågor, så klappar hjärtat lite extra hos vissa för miljön medan andra ser skolan som den allra viktigaste frågan, eller sjukvården. Jag tycker att politik kan vara svårt. Oerhört intressant, men svårt. Egentligen så kan man tycka att alla partier har något bra att komma med. För låter det inte så i alla debatterna? Var och en av dem har alltid något triumfkort. Och tror ni, på självaste allvar, att något av partierna i oppositionen eller alliansen skulle vilja vårt land och dess medmänniskor ILLA med mening? (Det är det bara SD som vill, men det tar vi upp senare)
Människor kommer i kläm under vissa reformer, det håller jag fullkomligt med om. Och om vi ska ta alliansens politik, så är den verkligen inte perfekt. Det är fruktansvärt synd om dessa människor som blivit utförsäkrade, som tvingats jobba fastän deras kropp kanske egentligen inte orkar med, pga sjukdom eller en olycka. Men när socialdemokraterna styrde, så var inte deras politik heller perfekt. Tänk på alla de människorna, som blev förtidspensionerade bara för att dölja arbetslöshetens höga siffror fastän de egentligen fortfarande hade kvar arbetsförmåga eller åtminstone en viss arbetsförmåga, och inget hellre önskade än att få känna sig behövda, som VILLE jobba. Jobb är viktigt. Och det poängterar alla partier. Men jag tycker att alliansen har tagit ansvar som sett till att minska förtidspensioneringen och, vad man glömmer bort när man bara ser till de som råkat illa ut under denna nya reformen, är faktiskt att det är många som är oerhört glada över den, när de nu fått en ny chans i arbetslivet, en ny chans att jobba lite igen istället för att vara förtidspensionerade, när de faktiskt har arbetsförmåga kvar! Jag kan ha fel, jag är ingen politisk expert, men det är ändå såhär jag uppfattar det och det kan väl ändå inte vara rimligt att vi haft världens mest sjukskrivna befolkning? Alliansen nya reform har verkligen inte varit perfekt, och de måste se över den och förbättra den så att människor inte ska tvingas till att jobba när de är jätte sjuka. Men har man arbetsförmåga så ska du heller inte i princip tvingas till att förtidspensionera dig, för hur lycklig blir en människa av det? Att inte behöva känna sig behövd över huvud taget?
Jag är trött på att människor som röstar på alliansen betraktas som hjärtlösa, att de tar från de fattiga och ger till de rika, att det bara är överklassmänniskor som röstar blått. Det där är förlegat!
Så kanske det var förr i tiden, men inte längre, så ser jag det i alla fall. Jag själv röstade på alliansen, och jag är verkligen ingen rik överklassmänniska som inte tänker på andra, jag är en vanlig medelklassmänniska som pluggar till sjuksköterska, ett yrke som långtifrån är högavlönat. Och eftersom det var väldigt många som röstade på alliansen, tror ni verkligen att alla dem är "rika"?? Jag har kommit till den insikt att jag är liberal, jag tror på den fria individen. Jag är ingen politik expert och ganska ödmjuk, så utmana mig om ni tycker jag har helt fel, det är roligt och lärorikt att debattera. Och kom ihåg, bara för att man tycker olika så behöver man inte ogilla varandra för det, det är tvärtom intressant att höra hur andra tycker och tänker. Eller jo förresten, man får ogilla eller rent ut sagt avsky en person som röstat på SD. För det är inte ok. Vi vill inte ha något äckligt främlingsfientligt parti i våran riksdag! Det är verkligen att gå över gränsen. Pinsamt! Nu måste alliansen bara se till att få ett samarbete med miljöpartiet så att SD idioterna inte får något inflytande.

Valvaka

Sitter och kollar på valvakan, som de flesta andra. Ser ut att bli ett jämnt val! Jag hoppas på att alliansen tar hem det hela, förhoppningsvis som majoritetsregering, annars gärna med stöd från MP. Mest skrämmande är det faktum att SD antagligen kommer in i riksdagen. Pinsamt och fruktansvärt. Vad tänker folk med? Hur sjutton kan man rösta på ett sådant korkat, främlingsfientligt parti???????? Ni borde skämmas! Mätt är jag i all fall, på morot/tomatsoppa samt nybakt bröd. Nu ska jag ge lillan ett kvällsbad, sedan mata henne och lägga henne i sin säng. Älskar dig mest av allt på jorden, Alice.

Lördag

Erik jobbar över och jag sitter här med Alice i knät, vi lyssnar på hennes "favoritlåtar" på en barnskiva hon fick av pappa, hon tycker om musik! Jag var på stan en sväng med mamma tidigare idag, letade efter skor att ha till klänningen jag kommer ha på mig på Alice dop nästa helg. Men hittade inga, får köra på ett par gamla. Känns inte hundra, men får duga. Klänningen är i sig jätte söt, men det är svårt att hitta saker att ha till den, såsom skor, kofta/jacka osv. Men det löser sig. Däremot hittade jag ett par jeans som satt perfekt och lite småsaker på Kicks.

Funderar på vad jag ska laga till middag åt mig och Erik ikväll, är även lite småsugen på att baka ett gott lite grövre bröd, men givetvis fattas det alltid saker i skafferiet när man väl är på humör att slänga ihop något. Får åka förbi affären när jag ändå ska skjutsa mamma och pappa till ett par vänner om en timma.
Nu har jag inte sprungit sen i onsdags, men jag red ju i torsdags och fredag lördag tycker jag man kan unna sig att hoppa träningen ;) Så kör vi imorgon igen... Känns så bra att ha börjat ett "nytt" liv även när det gäller maten!
Försöker äta nyttigt nu och bara "synda" någon gång ibland. Jag ska inte säga att jag har blivit något hälsofreak, men försöker verkligen tänka till lite på vad jag äter och godis, chips och kakor äter jag i princip aldrig.
Kan tipsa om en jätte god smoothie att starta dagen med. Naturell yoghurt, frysta mangobitar och en skivad morot, mixa. Supergott!