Min dag

Med tanke på att jag börjat tycka om att skriva här igen, så kanske det även är dags att byta header. Det heter väl så? Bilden högst upp. Den jag har nu är ju lite gammal så att säga, Alice är ju runt 2-3 månader på bilden och nu är hon ju snart 15 månader! :)
Så en uppdatering behövs! Och så ska jag börja lägga in bilder i inläggen.
För visst är det tråkigt att läsa en blogg utan bilder? Nu är det nog iofs inte så många som läser min blogg, eftersom jag precis börjat skriva igen efter ett långt uppehåll och inte precis skyltat om att jag börjat igen.
Jag hade en bra natt! Somnade av mig själv, vaknade ett par gånger men lyckades somna om igen. Så skönt!
Dagen har varit ganska fullspäckad. Dagislämning, sen tog jag en kopp té och en smörgås på ett fik i väntan på att biblioteket skulle öppna. Gick dit och pluggade ett par timmar, samt skrev ut viktiga papper. Sedan handlade jag och hämtade Alice på dagis. Vi åkte hem till mamma/mormor som bjöd mig på sen lunch. Äpplekaka till efterätt, Alice fick också äpplekaka, som "mellis". (Inte så nyttig mellis man vad sjutton, som hon njöt! Det var det lätt värt, att se hennes tindrande ögon när hon åt kakan!)
Ställde mig sedan och gjorde en lasange, lånade mammsen kök. Det var skönt att göra kvällsmaten i tid, lasange passade perfekt också för nu är morgondagens matlådor också fixade.
Sen åkte jag och Alice hem, tog en promenad med Tessa och inväntade pappa Erik. När Erik hade kommit hem for jag till badhuset för att möta upp Joline.
Gjorde några tester där inne som jag är mycket stolt över att jag grejade. Det är härligt att våga utmana sig själv!
Nu orkar jag faktiskt inte skriva mer. Men vi hörs imorgon! (Mysigt det är när man hör regnet smattra mot rutan, förresten.)

Fin helg

Idag har vi haft kalas för Erik, hans syster samt svåger. Erik fyllde ju 30 i somras men vi har ännu inte firat det med hans familj så vi kände att det var dags nu. Hans syster och man fyllde nyss år också så vi beslutade oss för att slå ihop allas födelsedags till ett kalas. Det var trevligt, hade beställt exotisk planka från köttex, smidigt och bra.
Helgen har för övrigt gått väldigt snabbt!
Fredagen var en fin dag, vi åkte till Götene och fixade lite ärenden samt besökte mina föräldrars jobb. Sen tog vi en härlig promenad i småbåtshamnen. Sen hem och bara slappade lite en stund innan jag åkte ner till stan för ett läkarbesök och lite mathandling. Kvällen tillbringades på Bakgår'n med goa tjejer. Käkade tapas, drack cider och vin och bara hade härligt tjejsnack!
Igår tillbringade vi dagen på IKEA. Mindre smart idé kanske? Haha. Nej det var skoj men kanske inte bästa dagen, åker aldrig dit en lördag igen kan jag säga, sjuuukt mycket folk! Men lite småsaker hittade vi.
Och idag har det som sagt varit kalas :) Hunnit med lite småstäd här hemma också och en liten kvällspromenad.
Nu ska jag lägga mig och läsa någon bok. Sömnen går det sådär med för övrigt. Har insomningstabletter vid behov och har tvingats ta dem nu senaste två nätterna. Förstår verkligen inte varför sömnen ska behöva spöka såhär, mår ju bra för övrigt! Klart man kan känna sig lite stressad över saker men så är det ju för dem flesta. Men kommer verkligen inte till ro. Får se hur natten blir, ska försöka att inte ta någon tablett iaf, får väl ligga vaken hela natten då! Kul! Men har ju haft såhär förut och det brukar ju gå över efter ett par veckor och sen sover jag bra igen, så får hoppas på det. Imorgon blir det plugga ett par timmar, inte ens tittat i skolböckerna i helgen. Great, not! 11 september idag, tänk att det är 10 år sedan World Trade Center attacken. R.I.P.

Torsdag kväll

God kväll...
Ligger i sängen, surfat runt på nätet ett tag. Väntar på att Erik ska komma hem från jobbet.
Idag har jag varit i skolan på en ganska onödig föreläsning. Första tiden pratade hon om vikten av vårdhygien vilket självklart är något vi måste kunna som blivande sjuksköterskor. Men allt hon sa var så självklart, det var sådant vi redan visste och har lärt oss. Under andra halvan av föreläsningen däremot tog hon upp lite saker som man borde lyssnat lite mer på, försökte lite men man hade liksom förlorat intresset efter den sega starten så det var nog inte så mycket som fastnade...
Köpte med mig lunch hem från Mellbygatan, de har ju så god mat där. Sen bara jag var hemma ett litet tag, låg på sängen och bara vilade en 20 min, hade gärna legat kvar längre men skulle iväg på lite saker... bland annat en stunds ridning :) LRK har ju fräschat upp stallet rejält, de är inte klara än men det var kul att komma dit och sätta igång igen... inte ridit på flera månader nu, Conny blev ju skadad i början på juni så sen dess har det inte blivit någon ridning. Kommer nog kännas i kroppen imorgon :) Hur det gick? Sådär, inte helt nöjd, har en del saker jag behöver jobba med men en del kändes samtidigt bra och man kan väl inte begära för mycket av sig själv efter ett ganska långt uppehåll :) Sen handlade jag lite och hämtade Alice hos mamma, hem för att göra "kvällsmat" (orkade inte laga ordentlig mat så blev snarare kvällsfika...) Alice fick lite gröt med äpplemos och smörgås med leverpastej och frukt. Men hon spottade ut ganska mycket, så det var tydligen inte poppis. Ahja, vällingen slank ju ner som vanligt iaf innan läggdags så går nog ingen nöd på gumman :)
Har nog gått och blivit förkyld... Inte konstigt med tanke på hur många som varit krassliga sista tiden. Trodde jag skulle klara mig, men icke? Ahja, än så länge är det inte så farligt, får väl se hur det artar sig!

Länge sedan!

Shit, länge sen jag skrev.
Tänkte kanske börja igen?
Erik jobbar. Alice sover. Regnet öser ner och det blåser. Riktig höst-storm ute.
Vädret har varit helt konstigt idag, ena stunden massvis med regn men emellanåt har solen också skymtat fram. Väldigt växlande.
Jaja, ska inte skriva så mycket nu, utan snart organisera mig innan jag hoppar i säng. Får se hur man sover inatt,
kommer ju emellanåt in i lite dåliga sömn-perioder. Men brukar ju alltid komma ur dem :) Igår kväll när jag la mig i sängen för att kolla på lite film var jag supersömnig, hade nog kunnat somna på 1 minut, men ville vänta på att Erik skulle komma hem från jobbet så fördrev tiden med att kolla på filmen. Sen var det som jag slumrade lite fram och tillbaka mellan kanske kl 23-01.30, sov inte men var inte heller riktigt vaken. Eller vaken var jag väl då och då, men inte hela tiden utan befann mig lite som i dvala. Kändes iaf som att det var hopplöst att somna ordentligt. Men till sist stensomnade jag och vaknade inte förrän typ kvart-tio i 08.00 när Alice började hojta. :)
För övrigt var jag och mamma på EM möbler förut och har äntligen köpt en lampa till vindfånget precis där man kommer in, HALLELULJAH för ljus!!! :) gjorde mycket att sätta upp den i taket!