Bygdegårdsfest och söndagsmys

Igår hade vi det trevligt Erik och jag i goda vänners lag. Vi åt planka och potatisgratäng i Härenes bygdegård och dansade loss som aldrig förr på dansgolvet. Men ungefär vid 23.30 snåret for vi hemåt för då var vi stentrötta. Men eftersom vi började ganska tidigt så kändes det lagom. Tack för en fin kväll, Camilla och Olof med flera!

Idag har lilla familjen tagit en söndagspromenad till Sjölunda och lite runtomkring. Har myst hemma också och handlat lite mat. Jag och Alice tog oss en till promenad senare på eftermiddagen också i sällskap av bästa Marie. På kvällen åt vi jätte god kasslergratäng som jag slängde ihop. Nu ska jag sätta på gumman min pyjamas, hon är nybadad och luktar så gott av badskum och bebislukt v 4 månader och 2 veckor idag, tiden går fort, på "gott och ont". På ett sätt är det underbart härligt att se hur hon utvecklas i takt med att dagarna går och det är en oerhört spännande och fantastisk resa vi får vara med om, samtidigt som man bara vill stanna tiden och njuta så av nuet eftersom man vet att det inte kommer tillbaka :)

Kök

Om ni vill, kolla länken ovan. Tror vårt nya kök (i vår nya bostadsrätt) kommer se ut ungefär sådär. Luckan är jag nöjd med, även handtagen. Och en högblank svart laminatbänkskiva. Däremot tror jag att jag vill ändra luckfärgen till vaniljvit. Det var alltså därför vi var i Vedum igår, för att kolla kök. Ja, vi har hittat någonstans där vi vill bo. Men ingenting är skrivet än så jag väntar lite med att tala om vart.
Kändes som om dagen igår gick i 110! Köpte hursom en bok åt pappa i present, för mina presentkort fick en Dior mascara följa med hem, läppglans från Lancome och ögonpenna från Body Shop. Lyxigt med lite nytt smink! Har nya ridskor nu med förresten! Åkte upp till Råda efter stan där Kajsa och Lego befann sig på banan, fick många bra ridtips från coachen Kajsa! Och min nya ridskor är toppen! Kände enorm skillnad.
Nu ska jag fortsätta ha morgonmys med världens finaste Alice. Älskar dig enormt, min fina tjej!
Ikväll väntar mat och dans i Norra Härene med goda vänner. Kul, länge sen vi gjorde något sådant tillsammsn, Erik och jag.

I will always be your soldier

Nu var det några dagar sedan jag skrev. Vad har hänt sedan sist? Jag har bland annat hunnit fylla år. Hade en jätte mysig födelsedag, Erik hade bland annat gjort en jätte fin frukost på sängen. v Sedan åkte jag till Överby och shoppade med Anna, hade blivit lovad av min fina sambo att få unna mig så det blev lite fina underkläder, en mysig tröja, nytt schampo och sedan fick jag med mig två söta tunikor och strumpor åt Alice också.
På kvällen väntade tacosmys och vitt vin. Fick även superfina blommor! Av mamma, pappa, bror och mormor fick jag förresten en jätte fin ny vinterjacka och presentkort.
Igår var vi iväg på möte på morgonen, sedan åkte Erik och tränade och jag och Alice träffade Kajsa och Vilgot en sväng. Alltid trevligt! Handlade lite grejer åt Alice på babyproffsen. Sedan stod ridning på schemat men igår gick det inte alls bra, så jag var lite deppig efteråt. Hade ny häst som inte ville lyssna alls när vi skulle gallopera. Menmen, bra med en utmaning kanske?! Måste iaf köpa mig ett par nya ridskor, de jag har nu funkar inte alls, bara halkar runt i stigbyglarna med dem.
På kvällen var vi iväg hos Eriks föräldrar i Mariestad, det var mysigt!
Idag fyller pappa år, så ska ut och hitta någon fin present senare. Har en presentkort på tekniska som jag tänkte nyttja också. Sedan ska vi till Vedum. Berättar varför senare! Idag kommer Elin hem också, ska bli roligt!
Fick upp Marit Bergman låtar i huvudet häromdagen, nostalgi på hög nivå!

Några rader

Fick tre fina Mons Kallentoft-deckare av Marie i lördags, tänkte snegla lite på en av dem nu innan mina ögon går i kors av trötthet. Babysimmade idag och måste säga att det är ett underbart sätt att umgås med sin bebis på v
Avslutningsvis hoppas jag att fina Linda hade en mysig 23:årsdag.

Födelsedagsmiddagen


En blandad kompott bilder, två första från ridturen i fredags uppe i Råda där Kajsa har sin söting, de tre andra från igår på min tidiga födelsedagsmiddag.

Gårdagen var mestadels trevlig. Jag ska inte sticka under stol med att jag kände mig lite nervös innan middagen då jag har vänner från "två olika håll" som inte alltid kommit överrens, men det gick bra och maten var uppskattad, bara potatisen som blev misslyckad! Det dracks bål och vin och spelades ett tjejspel med olika frågekort, alltid roligt med sådana spel tycker jag! Kommer in på alla möjliga diskussioner. Drack precis lagom igår kände jag, så skönt.

Framåt 23.30 tiden åkte vi taxi in mot stan och Stadt, och det var faktiskt riktigt kul! (Bortsett från att jag tappade bort min garderobslapp och höll på att inte få ut min jacka!) Detta var tredje gången jag var ute sen jag fick barn, första gången var vid Elins födelsedag i Augusti och andra gången var förrförra helgen. Dem gångerna har jag inte tyckts det varit särskilt roligt alls och jag har mest bara saknat Alice när jag väl varit iväg. Men igår kunde jag dansa och ha kul på riktigt kände jag. Alice skulle sova borta för första gången (hemma hos mina föräldrar), var rädd att det skulle kännas riktigt jobbigt men det kändes okej när jag lämnade henne, jag visste ju att hon var i goda händer.
Men när jag gick för att hämta upp henne hos mamma och pappa i förmiddags, då riktigt kände jag hur jag längtade efter henne och hjälp vad varm jag blev i hela kroppen när jag lyfte upp henne i famnen v Den kärlek jag känner till henne är helt obeskrivlig, den går inte riktigt att förklara för andra som inte själva har barn. Tror de flesta mammor och pappor förstår vad jag pratar om!
Nu ska jag ringa min sötnos Marie som verkligen förgyllde min kväll igår, känns så skönt att kunna prata med dig.
Kajsa, jag vill ses snart!

Nu är det fredagsmys

Gud jag är så trött... Blev det bara helt plötsligt. Helt matt och började känna mig lite krasslig. Nåja, nog bara tillfälligt. Men därför går nog jag och Erik och knyter oss snart tror jag. Sängen lockar kan jag lova!
Alice har verkligen upptäckt sin pipa, hon tjoar och tjuter hela dagarna! Gulligt men ibland kan en del toner bli lite väl höga ;) Vi startade dagen i Råda då vi följde med bästa Kajsa till hennes underbara Lego, var härligt att starta dagen med lite ridning! Har även hälsat på farmor och därmed lättat det dåliga samvetet lite. Annars har vi haft fredagsmys här hemma med god mat, en skvätt vitt vin, Idol och frågespel.
Imorgon väntar det lite tidigt födelsedagsfirande för mig med några vänner. Puss så länge!

Tankar

Precis hemkommen efter ett härligt träningspass på Friskis med Anna! Det var riktigt skönt att få röra på sig.
Nu är det snart dags att slänga ihop lite mat, frågan är vad? Orkar definitivt inte göra något avancerat...
Vad irriterad man kan bli på folk som kommenterar saker de ska ge blanka fan i, ursäkta uttrycket!
Förstår inte varför vissa verkar ha en förmåga att ha en åsikt om precis allting, trots att de inte har ett skit med det att göra. Klumpigt och osnyggt!

Denna här månaden hyllar vi givetvis också brösten. Hoppas alla har köpt ett snyggt rosa band? Jag köpte en rosa bandet reflex för ett tag sen, perfekt till barnvagnen.
Tänkte på en sak innan, när det kommer till bröst. Har man på sig en exempelvis väldigt v-ringad tröja (som var populärt för ett tag sedan), så kan det se skitsnyggt ut på en tjej med mindre bröst, medan det på en tjej med lite större bröst skulle klassas som "slampigt". Jag skulle tex aldrig kunna ha på mig en sådan tröja utan att det såg väldigt vågat ut. Tänk att det ska vara så egentligen! När blev egentligen bröst en sexuell kroppsdel?

Tisdag

Du är min ängel
Som jag älskar över allt annat
Du är meningen med livet
Villkorslös kärlek
Är det jag känner för Dig

Jag är egentligen inte på humör just nu, lite lätt irriterad och uppgiven, men har diverse planer för dagen. En springtur i skogen, sedan en tur till Mariestad och därefter besök hos Eriks syster. Det blir nog bra!

Tjejkväll

Ikväll var jag iväg på tjejkväll med Lena på Vilanbadet i Skara. Det var riktigt mysigt, vi provade bland annat på vattengympa, haha! Sen var det en massa olika montrar med olika utställare, man kunde delta i olika tävlingar också men tyvärr vann vi ingenting. Eller jo, förresten, jag vann faktiskt en blombukett så helt lottlös gick jag inte därifrån! Den var riktigt fin. Vi skulle egentligen provat på pilates också men hann tyvärr inte riktigt med detta. Tack Lena för en riktigt rolig kväll!
Vad har hänt mer idag då? I förmiddags åkte jag och Alice och hälsade på Mariana med familj i Götene. Skoj att träffa dem! Sen kom mamma och pappa hem till oss för att hjälpa oss bättra på färg på badrumstaket. Nu väntar sängen, är riktigt trött.

Saturday night

Jag har aldrig egentligen haft svårt att uttrycka mig i skrift. När jag var yngre var svenska mitt allra bästa ämne och jag skrev historia efter historia, saga efter saga, dikt efter dikt, dagboksanteckning efter dagboksanteckning. Men nuförtiden känns det som att jag inte vet hur jag gör längre, att jag inte kan uttrycka mig lika bra i ord. Jag skulle vilja förmedla saker utan att avslöja för mycket av mig själv.

Pretty Woman rullar på tvn, Alice ligger i sitt gym, lite halvt missnöjd så jag får nog gå och roa henne lite snart tror jag. Tog en kvällspromenad med Anna här runtomkring i krokarna. Förmiddagen spenderas i stan, träffade Erika en sväng och sen blev det mest lite häng hos mamma och pappa, i väntan på att Erik skulle vakna. Under promenaden ner till stan imorses hann jag tänka över en hel del saker. Under en lång promenad hinner man ventilera ganska mycket. Trevligt. Men ibland skulle det vara skönt att gå ut med, vad man kan kalla, ett "clear head."
Nu ska jag pussa på min dotter.