1a advent

Så var det 1a advent igen. Jag har alltid varit en julmänniska uti fingerspetsarna, men den riktiga julkänslan har inte infunnit sig än. Kanske är lite tidigt än? Vi har ju faktiskt inte gå in i December ännu. Sen blir det väl inte riktigt samma sak som när man var liten. Ser verkligen mig själv som ett barn med tindrande ögon framför mig, gud vad juletiden kändes magisk då. Den magin tänker jag inte låta försvinna iväg. För vad är väl mysigare än härlig julmusik, massa tända ljus, snö, alla dofter från glögg, pepparkakor, saffran, granbarr? Hitta fina julklappar till nära och kära. Julkalendrar. Har köpt varsin chokladkalender till mig och Erik. Det är ett måste!
Att gå i kyrkan vid jul tycker jag är något speciellt, även om jag inte är "jätte troende". Var med i en kyrkokör förra året och medverkade i Nicolaikyrkan vid första advent. Men nu är det nog pratat om jul.

Igår tillbringade jag och Alice ett par timmar på stan med finaste Kajsa och sötaste Vilgot. Jätte mysigt att strosa omkring i affärer, en fika fick det även bli! Sen var jag hemma hos mamma och pappa en sväng och på kvällen lagade jag och Erik god mat och myste innan han åkte till jobbet.
Idag har vi varit ute och ätit och varit på bio, fick äntligen se nya Harry Potter filmen. Den var riktigt bra! Känner att jag vill läsa om alla böckerna snart.
Var dock underbart att åka hem till mamma och pappa och hämta upp vårat lilla Alice hjärta efter maten och bion, spelar ingen roll om man bara är borta en liten stund, man saknar henne med en gång ändå! Älskar verkligen att vara mamma v Livet förändras verkligen när man får barn, det blir ännu rikare. Det visar verkligen vad som är livets mening. För vad kan vara mer värdefullt än en liten varelse utav ens eget kött och blod? Som med ett litet skratt eller leende får hela ens inre att fullkomligt explodera av kärlek. Som i takt med att tiden går växer och hela tiden gör nya framsteg, en resa som man får vara med på. Detta är det absolut största jag varit och kommer vara med om, och jag älskar min lilla dotter mer än vad som går att beskriva, kärleken är oändlig. Detta är det viktigaste som finns! Ingenting annat går ens att jämföra. Hoppas nu alla har en fin söndagskväll, så hörs vi snart.

Happy friday

Haha, en sommarbild från 2009 såhär mitt i en snöig och iskall kväll. Hade tänkt skriva ett par rader, men insåg att jag är för trött. Men hoppas alla har en härlig fredagskväll så hörs vi imorgon.

Ni betyder mycket

Nu är vi hemkomna från middagen, mycket gott och mysigt! Lillan ska strax läggas, blev lite senare idag eftersom vi var iväg, har försökt få på rutin att lägga henne runt 21.00 vilket funkat bra. Jag och Erik sitter väl uppe lite till, mys framför tv:n i någon timma kanske, är rätt.
Ville bara säga en sak till 3 vänner som betyder oerhört mycket för mig: Kajsa, Marie och Camilla, ni är verkligen guld värda och är glad att jag har er! Man ska inte glömma bort att berätta för nära och kära vad de betyder. Till Erik och Alice - jag älskar er mer än allt. Detsamma gäller min underbara mamma och pappa som alltid finns där och mina fina syskon. v

Ett enkelt konstaterande

Jag har sagt det förut men jag säger det igen: sen man fick barn har man verkligen insett vilka som är ens verkliga vänner.
Nu ska vi iväg på middag hos Olof och Camilla, ska bli trevligt!

Little Giraffe


Har nu beställt två julklappar till Alice som är både från oss och hennes mormor och morfar, då det är lite dyra. Kunde verkligen inte motstå den rosa filten nedan som är ifrån märket Little Giraffe (säljs på www.fransandfriends.se) som ska, enligt de som har testat filtarna, var helt sagolikt mjuk och skön och i riktigt bra kvalité. Beställde även en ny badkappa, också i rosa - (ja, jag gillar att köpa rosa till min lilla tjej), också den skulle vara supermjuk och gosig.


Annars skulle hon behöva ett par nya bodys i julklapp, byxor har hon ganska bra med just nu men bodysen börjar tryta lite. Och lite nya leksaker vore inte fel. Får se om man hittar lite kul på Ullared i nästa vecka. Jag har faktiskt lyckats övertala Erik att följa med dit!

 

 

Snöstormen idag har väl ingen lyckats missa, jag trotsade vädret och promenerade hemifrån oss till Ågårdens vårdcentral med barnvagnen där Alice skulle ta sin 5 månaders vaccination. Alice låg så gott och sov nerbäddad i sin vagn som jag även hade vindskydd över under den långa promenaden, så där var det inga bekymmer. Själv fick jag väl endel snö i ansiktet, men äsch, vill man så går det som det ju heter...

 

Varit hemma lite hos mamma idag, vi gjorde några ärenden på stan när Erik hade kommit hem. Fick en pocketbok som jag velat läsa länge, en ljusslinga som vi hängt upp i vår gran ute i trädgården, och lite julpynt att hänga i fönstren. Underbart! Nu kallar nog sängen. Får se om det blir någon ridning imorgon, är det snöstorm får vi nog lägga ner det. Men jag och Kajsa beger väl oss till stallet ändå för att mocka och pyssla lite.

Helgen

Så var det måndag kväll igen. Helgen gick väldigt fort. I fredags var vi framme på stan en sväng och handlade kläder åt Alice, blev två par tights, två scarves, en body och ett par mysiga små vantar. Sen handlade vi även lite gott på systemet, då kvällen skulle tillbringas hos Marie och Christoffer. De bjöd på jätte god mat och vi spelade ett riktigt roligt charader-spel. Är annars inte så mycket för charader, så dålig på det, men detta var riktigt bra! Vår älskade lilla gumma var givetvis med under kvällen och var hur härlig och glad som helst, brukar aldrig vara några som helst problem att ha med sig henne.

Lördagen startade med några timmars jobb hos pappa, sen bar det av till stallet med Kajsa för att göra sig redo för en skogstur. Riktigt härligt, förutom en jäkla traktor som skrämde både mig och Jeanette lite. Efter ridturen körde jag mamma och pappa till ett par vänner som har stuga mot Källby/Blomberg, sen mot stan för att handla lite och hämta pizza... Kvällen tillbringades i soffan, riktig myskväll!
Igår var det klubbmästerskap i dressyr så jag och Kajsa åkte till ridskolan och kikade lite, Jeanette skulle nämligen vara med. Hon var jätte fin!
Lite uppdatering från helgen, alltså!

Idag har vi varit på babysim, var riktigt roligt att träffa Lena och Adrian igen. Märks att Alice gillar att vara i vattnet, hon sprattlar som en liten fisk. Jag och Erik tog en liten springtur med hundarna sen på eftermiddagen/kvällen när han hade kommit hem från jobbet, superskönt, så himla mysigt med all snö ute tycker jag, knarrar så härligt under skorna. Sen blev vi bjudna på lite god mat hemma hos mamma och pappa.
Nu ska jag klämma Erik på rumpan och sen gå och lägga mig, puss!

5 månader igår

Fredagsmys på hög nivå!
Bild från när Camilla, Kajsa och Vilgot gästade mig och Alice i helgen :) Alice och Vilgot håller hand!
God morgon. Ska snart slänga i mig frukost. Varm oboy vore inte fel! Tänk, kan inte förstå att det snart är December, närmar sig jul! Att förra året vid den här tiden var jag i början av graviditeten och mådde illa som bara den. Spydde för allt verkligen. Nu har jag en underbar liten flicka på 5 månader (blev det igår) hos mig. Tiden går så fort, kan inte fatta, 5 månader redan! 17e juni kom du till oss Alice, efter ganska många timmars kämpande, men när jag tänker på det idag, så vet jag långt där bak att det gjorde jävligt ont, men ändå känns smärtan ogreppbar, diffus, jag "minns" den inte - jag skulle med andra ord inte tveka på att göra om det, för det var det häftigaste jag varit med om i hela mitt liv... och Jag älskar dig Alice, mer än allt annat!

Frukost var det ja, sen får vi se hur dagen artar sig. Ridtur på banan igår med Jeanette, bäste Kajsa höll lektion! Kändes lite knackigt i början och marken var väldigt frusen, men efter ett tag travade hon på bra. Måste införskaffa mig en ny bra ridhjälm, säkerthetsväst, ridhandskar och reflexer.
Sen vore det inte fel med nya vinterskor, mineralpuder, en skiddress inför Sälen, massa nya fina kläder åt Alice och ja... kanske ska sluta här ;) men får bli en shoppingrunda snarast, måste fixa julklappar med!



Elände

Vet faktiskt inte riktigt vad jag ska skriva idag. Känner mig tung i sinnet, näst intill uppgiven. Gång på gång sker det nya, fruktansvärda saker i vår värld. De flesta har säkert läst i tidningarna vad som skedde i Skara i helgen. Vidrigt.
Kanske har ni även läst om den unga kvinnan från Mariestad som mördades i helgen när hon var på smekmånad i Kapstaden tillsammans med sin brittiske man. Min pappa är god vän med hennes far som även jobbar ibland hos pappa, har hand om det elektriska. Jag var på pappas jobb idag och det märktes verkligen att beskedet om mordet på dottern hade tagit alla hårt, stämningen var tung på jobbet. Hur kan någon göra något såhär ont? Beröva någon livet... det är så grymt, och förstöra livet för så många. Hon var nygift och hade hela livet framför sig.
Jag lider med hennes pappa och resten av hennes anhöriga, kan inte ens föreställa mig vilket helvete det måste vara. Nej, jag är så arg att jag inte ens kan uttrycka mig, allt låter så futtigt, man kan inte skriva om en sån här tragedi, finns inte ord för det.

Still here

Ska snart komma igång med bloggandet igen, har behövt en veckas paus. Har de senaste dagarna haft en väldigt förkyld Alice att ta hand om också. I fredags natt fick ambulansen göra ett besök då hon hade en hemsk hosta och fick kämpa så för att andas. Vill att gumman ska bli bra, så hemskt när hon är dålig. På dagarna är det dock hyfsat, på kvällarna/nätterna blir det värre, med ordentlig snuva och hosta. Jag längtar efter att få sova en hel natt också, får se om jag lyckas skrapa ihop några timmar inatt... Vet inte när jag sov hyfsat sist.

Bilder

Bilder från igår förmiddags vid en crossbana utanför Götene där Kajsas Oscar brukar köra. (Jag diggar Alice knallrosa hörselskydd, Vilgot har ett par limegröna, fräna!) Erik har ju också kört cross, fast för väääääldans länge sedan, men han fick provköra igår och fick smak för det igen så gissa vad han är sugen på att köpa nu? Haha. Efter den lilla utflykten for vi hemåt, jag gjorde gulaschsoppa och nybakade tekakor till middag igår. Housewife oh yes! Idag har vi hunnit med en långpromenad, fika hos Maria och Micke, varsin springtur och god mat och mys i soffan. Perfekt söndag helt enkelt.